Projecten

Woordkunst zet ik in om mensen uit verschillende landen bij elkaar te brengen, hun talent te verdiepen en kennis te delen. Hieronder lees je een aantal creatieve projecten die ik heb ontwikkeld.

Beat the Boxes

Jongvolwassenen creëerden (woord)kunst tijdens vijf workshops, waarin zij lieten zien waar zij staan en waar zij naar toe willen, en presenteerden dit aan hun wijk. Zij wilden een andere kant van zichzelf aan hen laten zien. De opening van de expositie was tegelijkertijd met een minifestival voor de kinderen en ouders uit de buurt.

 

Buiten het Boekje

Tijdens het project Kinderen aan Zee (voor wie weinig of niet op vakantie kan gaan) begeleidde ik jonge woordkunstenaars. Met speelse schrijfoefeningen en afgeschreven boeken maakten zij gedichten. De kaften werden prachtige kunstwerken door middel van mixed media technieken.

 

Flapuit boekje

Voor de jongeren van het Adamas Inloophuis heb ik een flapuit boekje ontwikkeld. Met inkt, scheerschuim en papier maakten zij een kaft en flapuit pagina’s, waarop zij woordkunst schreven. De jongeren hebben zelf of in hun familie te maken met kanker.

 

Een Middag over de Grens

Een expositie van foto’s die gemaakt zijn in Cuba, Egypte, India, Oekraïne, Syrië, Rusland, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De deelnemers vertelden over het land en kwamen met elkaar in gesprek. Dat gaf soms een intense discussie maar ook een ander inzicht in elkaars cultuur.

 

Vinylplaatpoëzie workshop

Jongeren schreven een gedicht op basis van de cover van een lp. Met graffiti stiften zetten zij de teksten op de vinylplaten.