Kikker in je keel

Ik ben de kikker in jouw keel 
kwaak zeven plagen lang 
hap elk mooi woord weg 
dat over de tafel kan gaan 
ik slenter door jouw mond 
adem schaduwen van strot 
begeer de echo’s van jouw stem 
af en toe speel ik met jouw huigje 
dat tot braken leidt 
maar ik laat mij niet afleiden 
leg je mij 
op het puntje van de tong 
waar ik vervreemding beproef 
maar langzaam domineer 
ik blijf de kikker in jouw keel.

Op 13 oktober 2010 vond het poëziefestival Onbederf’lijk Vers plaats in Nijmegen. Elk jaar selecteert de organisatie aanstormende talenten die gaan optreden met een bekende dichter. Tijdens deze avond stond ik samen met Peter Verhelst en heb ik mijn gedicht ‘Kikker in de keel’ voorgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *